Jumaat, 14 Mei 2010

TAZKIRAH JUMAAT

DARI BUKU AL-QURAN MUKJIZAT (NIRAINE ABU) : FIRMAN ALLAH SWT
SURAH AL MAIIDAH AYAT 49:


49. Dan hendaklah kamu memutuskan perkara di antara mereka menurut apa yang diturunkan Allah, dan janganlah kamu mengikuti hawa nafsu mereka. dan berhati-hatilah kamu terhadap mereka, supaya mereka tidak memalingkan kamu dari sebahagian apa yang Telah diturunkan Allah kepadamu. jika mereka berpaling (dari hukum yang Telah diturunkan Allah), Maka Ketahuilah bahwa Sesungguhnya Allah menghendaki akan menimpakan mushibah kepada mereka disebabkan sebahagian dosa-dosa mereka. dan Sesungguhnya kebanyakan manusia adalah orang-orang yang fasik.

2 ulasan:

  1. Salam.. Ustaz, boleh bagi penerangan tentang ayat tersebut.. Saya xdapat tangkap maksudnya.. Adakah ianya memberitahu bahawa zaman sekarang terlalu banyak penipuan dalam menilaian hukuman bagi org bersalah.. sehingga berlaku fitnah terhadap org yang menegakkan kebenaran..

    BalasPadam
  2. penipuan sudah makin banyak.suami tipu isteri.isteri tipu suami.mak pak tipu anak.anak tipu mak pak.kawan tipu kawan.bos tipu pekerja.pekerja tipu bos.org beniaga tipu pelaggan pelangan tipu org beniaga.pendeknya manusia sudah tidak bersifat dengan sifat nabi iaitu SIDDIQ benar dalam segala hal.

    BalasPadam