Sabtu, 8 Januari 2011

BUKTI KERUNTUHAN AKHLAK MUDA MUDI MELAYU ISLAM SEMAKIN PARAH

Keluaran Januari 2011. Setiap tahun bertambah parah bukan bertambah baik.Beribu kemaafan kepada pengunjung blog budiman yang setia kerana entry kali nie memaparkan satu cover majalah yang tidak sepatutnya diperlihatkan dikhalayak maya ini. Mana tidaknya kes-kes pembuangan bayi merata-rata kerana punca kepada zina sudah dipertontonkan secara nyata tanpa berselindung lagi. Majalah ini sungguh memalukan umat Islam dan bangsa Melayu yang memperlihatkan betapa murahnya harga diri mereka dihadapan khalayak.

Namun masih terdapat sebahagian dikalangan kita yang menyatakan cara yang berpakaian seperti itu masih dibawah paras nilai-nilai ketimuran dan masih beradab sopan. Ada juga yang mengatakan Tuhan tidak melihat kepada rupa paras dan pakaian manusia kan tetapi dia hanya melihat kepada kesucian hati seseorang. Tidak kurang pula kata " apa peduli...kubur masing-masing".


Melihat anak bangsa yang semakin liar dan sudah kehilangan arah nampaknya tidak dipedulikan lagi oleh pihak-pihak yang sepatutnya bertangungjawab dalam amar ma'ruf nahi munkar. Marilahg kita bangun membasmi perkara ini demi anak generasi Islam masa hadapan.


Surah al Mukminun ayat 1-7:


1. Sesungguhnya beruntunglah orang-orang yang beriman,
     

2. (yaitu) orang-orang yang khusyu' dalam sembahyangnya,     

3. Dan orang-orang yang menjauhkan diri dari (perbuatan dan perkataan) yang tiada berguna,  •  

4. Dan orang-orang yang menunaikan zakat,    

5. Dan orang-orang yang menjaga kemaluannya,       •   

6. Kecuali terhadap isteri-isteri mereka atau budak yang mereka miliki[994]; Maka Sesungguhnya mereka dalam hal Ini tiada terceIa.[994] Maksudnya: budak-budak belian yang didapat dalam peperangan dengan orang kafir, bukan budak belian yang didapat di luar peperangan. dalam peperangan dengan orang-orang kafir itu, wanita-wanita yang ditawan Biasanya dibagi-bagikan kepada kaum muslimin yang ikut dalam peperangan itu, dan kebiasan Ini bukanlah suatu yang diwajibkan. imam boleh melarang kebiasaan ini. Maksudnya: budak-budak yang dimiliki yang suaminya tidak ikut tertawan bersama-samanya.

       

7. Barangsiapa mencari yang di balik itu[995] Maka mereka Itulah orang-orang yang melampaui batas.[995] Maksudnya: zina, homoseksual, dan sebagainya.

========================================================================

Saya telah menulis satu email kepada KSU KDN Yg Berbahagia Dato' Seri Mahmood untuk perhatian pihak beliau:-Assalamualaikum wbt
Yang Berbahagia Dato' Seri,Saya memohon kemaafan kerana mengambil masa Yang Berbahagia Dato' Seri untuk membaca email saya yang tak sepertinya ini. Semoga Yg Berbahagia Dato' sihat walafiat di bawah peliharaan Allah SWT dan ceria menjalakan tugas harian.Suka saya menarik perhatian Yg Berbahagia Dato' Seri, bahawa saya pada hari ini telah membaca sebuah akhbar arus perdana dan terlihat sebuah iklan yang menjual sebuah majalah bernama Mangga. Saya telah cuba mencari iklan tersebut di internet dan menjumpai satu alamat dalam lama sosial facebook :http://www.facebook.com/majalah.mangga?v=box_3.Founded:

April 1995. 13,327 people like thisSaya percaya ianya juga telah diedarkan ke seluruh negara dengan kelulusan pihak KDN.Saya momohon jasa baik pihak tuan agar meneliti kembali majalah ini yang jelas menunjukkan kebejatan moral dan keruntuhan akhlak muda mudi Melayu Islam yang semakin pincang. Bersama ini saya sertakan cover muka depan majalah tersebut.Adakah nilai ketimuran dan yang terlebih lagi gaya hidup Islam yang kita utamakan atau kita terus membiarkan generasi muda tercari-cari identiti hidup mereka. Gugurnya anak bangsa adalah tanggungjawab kita untuk mendidik mereka kembali ke jalan yang benar demi membangunkan agama, bangsa dan negara.Jangan kita melahirkan generasi yang sudah tidak mempunyai rasa malu yang menjadikan masalah sosial yang semakin parah.Majalah ini perlu ditarik semula demi anak bangsa, agama dan negara yang tercinta.Harapan saya agar bantahan dan luahan ini menarik perhatian pihak Yang Berbahagia Dato' Seri.Sekian WassalamTerima Kasih.Yang Ikhlas,Hj Muhammad Imran b Hj Ibrahim

Penolong Pengarah Takmir

Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang

Tiada ulasan:

Catat Ulasan